Het heeft haast geen woorden meer nodig; de Vlaamse sectoren – met name de zorgsector – staat zwaar onder druk wegens het coronavirus COVID-19. Ook in Bilzen delen we deze ervaringen. We slaan echter de handen in mekaar, samen strijden we tegen COVID-19! Bilzen helpt!

Stad Bilzen inititeert enkele warme initiatieven. Op vlak van vrijwilligerswerk lanceert ze de Warme lijn.

Warme lijn

Hulp nodig?

Heeft u hulp nodig met dringende boodschappen zoals levensmiddelen of medicatie? Voelt u zich eenzaam of bent u ongerust en heeft u nood aan een babbel? Heeft u of uw organisatie hulp nodig bij iets anders (bv. administratieve of logistieke ondersteuning)? Kent u iemand die wel wat hulp kan gebruiken?

Contacteer ons dan via de Warme lijn op het nummer 089 39 96 20 (elke dag tussen 9 en 21 uur). Onze diensten staan voor u klaar!

 

Vrijwillig hulp aanbieden?

Al heel wat Bilzenaren boden zich aan als vrijwilliger. Wilt u ook iets doen voor uw naasten zoals de Warme lijn bemannen, boodschappen doen of logistieke ondersteuning bieden bij zorginstanties? Meld u – bij voorkeur – dan aan via het online registratieformulierof contacteer de Warme lijn op het nummer 089 39 96 20. De medewerkers van de stad zullen u persoonlijk contacteren indien er een gepaste hulpvraag gevonden is waarbij u kan ondersteunen.

Ga verzekerd aan de slag!
De vrijwilligersverzekering werd onlangs uitgebreid. Ook individuele burgers kunnen een gratis verzekering afsluiten voor lichamelijke ongevallen, burgerlijke aansprakelijkheid en rechtsbijstand. Aanvragen kunnen ingediend worden via www.vlaanderenvrijwilligt.be.

Via de Warme Lijn trachten we alle aanmeldingen voor vrijwilligerswerk en concrete hulpvragen te bundelen. De diensten van de Bilzerse Vrijwilligerscentrale blijven bestaan, maar werken vanaf nu in nauwe samenwerking met de Warme Lijn.