Het Vlaamse Steunpunt voor Vrijwilligerswerk meldt dat de vernieuwde gratis vrijwilligersverzekering is gelanceerd. Hoera! Deze verzekering is vooral interessant voor feitelijke verenigingen en opstartende vzw’s of vzw’s zonder personeel. De organisatie kan gratis maximum 1000 vrijwilligersuren per 12 maanden verzekeren. De verzekering wordt aangeboden in Vlaanderen en aan Nederlandstalige organisaties in Brussel. Je aanvraag doe je vanaf nu bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw.

Wat is er nieuw?
Het steunpunt heeft de polis uitgebreid, de voorwaarden aangepast en regelt vanaf nu alles via een handig digitaal loket. Let op: oude erkenningsnummers zijn niet meer geldig. Ga kijken of je in aanmerking komt en vraag vanaf 1 april je erkenningsnummer aan op www.gratisvrijwilligersverzekering.be

Komt je organisatie niet in aanmerking? Dan helpt het steunpunt je vooruit bij het regelen van een eigen verzekeringspolis voor vrijwilligers in hun digitale dossier.