Het Vlaamse Steunpunt voor Vrijwilligerswerk informeert dat de gratis vrijwilligersverzekering dit voorjaar een update krijgt en vanaf 1 april in voege gaat. Een aantal zaken die zullen veranderen hebben ze alvast voor jou op een rij’tje gezet.

Wat verandert er?

  • De erkenningsvoorwaarden worden aangepast. Vanaf 1 april 2019 wordt er gefocust op feitelijke verenigingen, startende vzw’s en vzw’s zonder personeel. Val je hieronder? Vraag dan vanaf 27 maart je nieuwe erkenningsnummer aan in het digitale loket van het Steunpunt.
  • Is je organisatie een vzw met betaald personeel? Zorg dan dat je zelf je vrijwilligers verzekert met een eigen polis voor 1 april 2019. Vanaf 1 april kan je immers geen gebruik meer maken van de gratis verzekering.
  • De polis en waarborgen werden verbeterd. Je zal vrijwilligersuren kunnen verzekeren, in plaats van mandagen. Da’s veel efficiënter. Meer informatie hierover volgt in maart!

Wat moet je doen?

Je huidige erkenningsnummer kan nog gebruikt worden voor activiteiten die plaatsvinden tot en met 31 maart 2019. Nadien heb je een nieuw erkenningsnummer nodig. Let op: vraag dit nog niet aan! Het Steunpunt lanceert dit voorjaar een nieuwe tool waarmee je een nieuw erkenningsnummer kan aanvragen en je activiteiten kan beheren. De BVC houdt je op de hoogte wanneer dit kan!

Meer informatie volgt in de loop van de maand maart.