Jong-KVG is een jeugdbeweging onder de koepel van KVG, voor kinderen met een beperking. Eén keer per maand op zaterdag (meestal de laatste zaterdag van de maand) is er een activiteit van 14u tot 17u. De activiteiten variëren van een spelletjesdag, knutselen rond een thema zoals pasen of Halloween, een speeltuinbezoek, een uitstap, een wandeling …. en gaan meestal door in het jeugdhuis in Schoonbeek (dit zou in de toekomst kunnen wijzigen want Jong-KVG is op zoek naar een nieuwe locatie). De kinderen die deelnemen zijn tussen de 5 en de 15jaar. Er zijn zowel kinderen met een fysieke beperking, en/of een mentale beperking, gedragsstoornis, maar stuk voor stuk enthousiaste ravotters die maandelijks uitkijken naar “hun” zaterdag!

Voel jij je geroepen om de monitoren van Jong-KVG af en toe een handje te helpen of wil je zelfs vaste moni worden…? Dan ben je van harte welkom! Twijfel je of het wel iets voor jou is, ga dan zeker eens een kijkje nemen tijdens een activiteit en overtuig jezelf!

Organisatie: Jong-KVG Bilzen
Wanneer: één zaterdag per maand (vaak de laatste zaterdag van de maand), van 14-17 u.
Waar: jeugdhuis Schoonbeek
Extra: je krijgt een lidkaart, waardoor je ook verzekerd bent

Interesse om bij dit project te vrijwilligen? Super, geef je gegevens hier door!