De afgelopen weken kon je er niet naast kijken of horen: de GDPR-regels zijn in werking getreden. Door deze nieuwe Europese wet- en regelgeving betreffende de bescherming van personengegevens moet elke organisatie, vereniging, … vanaf mei 2018 kunnen aantonen welke persoonsgegevens ze verzamelt, hoe ze deze data gebruikt en hoe ze ze beveiligt. Geen simpele opgave! Verschillende instanties, zoals het Vlaamse Steunpunt Vrijwilligerswerk, signaleert enkele concrete tips hoe je jouw organisatie GDPR-in orde maakt.

Omdat concrete, persoonlijke uitleg soms nog nuttiger kan zijn, organiseert de Bilzerse Vrijwilligerscentrale – samen met de verschillende stadsdiensten uit de afdeling Vrije Tijd – een infosessie betreffende GDPR voor BIlzerse verenigingen en vrijwilligers. Verwacht je aan een korte, maar krachtige bijscholing in deze nieuwe wetgeving en welke impact ze heeft op jouw vereniging of organisatie. Geen gegoochel met onverstaanbare technische termen, maar wel concrete informatie, een stappenplan en tools op maat. Wees welkom!

Organisatie: BVC, diensten Vrije Tijd, Vormingplus Limburg
Wanneer:
woensdagavond, 19 september 2018, van 20.00-21.00 uur
Waar: Grote Zaal, cc de Kimpel Bilzen (Eikenlaan 25)
Belangrijk: Deze sessie wordt georganiseerd voor Bilzerse vrijwilligers en verenigingen/organisaties

Deelname is gratis, inschrijven is verplicht via e-mail naar vrijwilligerscentrale@bilzen.be