De landcommanderij en het Historisch Studiecentrum Alden Biesen zijn bijzonder verheugd om vanaf 26 oktober 2018 de tentoonstelling ‘Limburg tussen staf en troon. 1000 jaar graafschap Loon’ te mogen voorstellen, die zal lopen tot 10 maart 2019 in de waterburcht van Alden Biesen. Vanuit talrijke musea in binnen- en buitenland komen topstukken die een toegankelijk en aantrekkelijk beeld geven van deze bijna duizendjarige Limburgse geschiedenis. Een dergelijke productie vraagt een bijzondere organisatie. Ze bevat immers een hele reeks topstukken uit musea die extra waakzaamheid vragen.

Om de veiligheid te garanderen is HISAB op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn in de verschillende zalen een oogje in het zeil te houden. Gezien de uitgestrektheid van de exporuimte, is er nood aan een groot aantal vrijwilligers. HISAB ontvangt dan ook graag vrijwilligers die op één of andere dag kunnen helpen, één dag per week of voor de gehele periode. Alle helpende handen zijn welkom!

De tentoonstelling is open van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur. Naast onze wekelijkse sluitingsdag op maandag, zijn we ook gesloten op 1 november, 25 en 26 december 2018 en 1 januari 2019.

Organisatie: De landcommanderij en het Historisch Studiecentrum Alden Biesen
Wanneer: afhankelijk van eigen beschikbaarheid – de expo loopt vanaf 26 oktober 2018 t.e.m. 10 maart 2019, uitgezonderd 1/11, 25-26/12, 1/1.
Waar: waterburcht Alden Biesen
Extra info: Broodjeslunch, verzekering, e.a. inbegrepen

Interesse om bij dit project te vrijwilligen? Super, geef je gegevens hier door!