Wanneer je voor korte of langere tijd in een zorgvoorziening verblijft, kunnen een goed boek, een cd of dvd deugddoende ontspanning brengen. Daarom is er de Zorgbib, een initiatief van Rode Kruis Vlaanderen. Zorgbied biedt een bibliotheek en dienstverlening op maat aan voor mensen die door hun zorgcontext niet zomaar naar de gewone bibliotheek kunnen gaan. Het aanbod van Zorgbib is erg ruim en wordt op maat van de zorgbehoevenden samengesteld. Naast het aanbieden van diverse boeken, stripverhalen, cd’s en dvd’s, staat ook sociaal contact bij de Zorgbib centraal. Een praatje maken of een ontspanningsactiviteit maken (puzzelen, kleuren, …) met de zorgbehoevenden tijdens een boekenronde is dan ook geen uitzondering.

De Bilzerse Afdeling is op zoek naar enkele vrijwilligers die mee het initiatief in Bilzen willen versterken en mee willen stappen in de Bilzerse boekenronde.

Organisatie: Rode Kruis Vlaanderen – Afdeling Bilzen
Wanneer: onderling af te spreken
Waar: regio Bilzen
Extra info: Zorgbib organiseert opleidingen en ondersteunt jou in jouw vrijwilligerswerk.
Meer informatie: via Rode Kruis Vlaanderen – Afdeling Bilzen

Interesse om bij dit project te vrijwilligen? Super, geef je gegevens hier door!