Actie-reactie!
Exact zo ontstond de Bilzerse Vrijwilligerscentrale in het najaar van 2016. Het jaar voordien organiseerde de stad Bilzen een grote vrijetijdsenquête, waaraan circa 1.400 Bilzenaren deelnamen. Eén van de belangrijkste signalen van die bevraging was de vraag naar een overkoepelend orgaan inzake vrijwilligerswerk en –beleid in Bilzen. Na enkele voorbereidende sessies en vergaderingen kwam het stadsbeleid aan deze vraag tegemoet: de Bilzerse Vrijwilligerscentrale werd eind 2016 opgericht. Een medewerker van Stad Bilzen nam het heft in handen en bracht via een op maat gemaakte nieuwsbrief potentiële vrijwilligers in contact met diverse vrijwilligersmogelijkheden bij talrijke Bilzerse verenigingen en organisaties.

En route!
Waar het project eind 2016 toch nog half in zijn startblokken stond, vieren we vandaag de doorstart van de Bilzerse Vrijwilligerscentrale. Het afgelopen halfjaar is er hard gewerkt aan een kwalitatieve uitbouw van de Bilzerse Vrijwilligerscentrale. Ambitieuze ideeën werden overdacht, uitgewerkt en vormgegeven. Essentiële vragen werden beantwoord. Wat moet de Vrijwilligerscentrale zijn? Voor wie bestaat ze? Hoe dient de Vrijwilligerscentrale uitgebouwd te worden? Het antwoord op al deze vragen lees je op deze website. Laat je hierbij verrassen door het nieuwe, frisse logo en de mooie printcampagne, waarin enkele Bilzerse vrijwilligers schitteren.

Op naar een diepgaande verankering van de Bilzerse Vrijwilligerscentrale in het Bilzerse stadsweefsel!